Öntözőrendszer általános ismertetés

A zöld kert nem álom!

Általános igénnyé vált már hazánkban is, hogy az újonnan épülő kertekbe automata öntözőrendszert telepítsenek. Teszik ezt azért, hogy a beültetett drága növények, a gyepszőnyeg megeredjenek, fejlődésnek induljanak, és a sok munkával kialakított szép új kert fenntartása ne váljon monoton kötelességgé a mindennapi rohanásban.

Az automata öntözőrendszerek láthatatlanok, amikor éppen nem öntöznek. A tavaszi beüzemelésen, illetve a téliesítésen kívül gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, és az a legjobb bennük, hogy távollétünkben is megbízhatóan gondoskodnak növényeinkről.

Szórófej bekötés.jpgAutonóm, elemes vezérlő.jpgTurbinás öntözőfej.jpg


Magánkertek öntözőrendszerei

Aki kertet tart fenn az tudja, hogy öntözés nélkül növényei nem tudják legszebb formájukat mutatni, mert elszáradnak vagy "csak" nem fejlődnek eléggé. Ha nem akarja a nyári estéket locsolócsővel a kezében tölteni, hanem inkább a teraszáról gyönyörködne zöldellő kertjében, akkor önnek mindenképpen ajánljuk TORO, Rain Bird és Hunter típusú öntözőrendszereinket.

Toro spray öntözőrendszer.jpgRain Bird turbinás öntözőrendszer.jpgRain Bird spray szórófej.jpg


Ültetvények öntözőrendszerei

Gyümölcsösök, üvegházi növények vízellátására is kialakítható automata öntözőberendezés, mindössze a rendszer jellemzőit kell a növényzet igényeihez és a terület nagyságához igazítani.

Legtöbb esetben nem esőztető szórófejeket, hanem mikroszóró fúvókákat, vagy csepegtetőtestekkel ellátott csöveket kell alkalmaznunk, hogy mindig az optimális helyen és időben jelenjen meg az éppen szükséges mennyiségű öntözővíz.

Csepegtetőcső XFS.jpgRain Bird RWS.jpgRain Bird szűrő és nyomáscsökkentő.jpg


Közterületek öntözőrendszerei

A parkok, irodaházak, bevásárlóközpontok, éttermek zöldfelületeinek fenntartása az olcsó és megbízható emberi munkaerő hiánya, és a területek nagysága miatt is sok problémát okoz.

A közterületek öntözésére kifejlesztett robosztus és a vandalizmusnak is ellenálló szórófejek az emberi munkán túl jelentős mennyiségű vizet is megtakarítanak.

Rain Bird park öntözés.jpgHatvan öntözőrendszer.jpgÖntözőrendszer.jpg


Sportpályák öntözőrendszerei

A golfsport népszerűvé válásának köszönhető az automata öntözőrendszer kifejlődése.

Ma már elképzelhetetlen olyan, színvonalas eseményeknek helytadó füves sportstadion, pálya, mely nem rendelkezik beépített, automata öntözőrendszerrel.

FTC Grupama Aréna.jpgRain Bird Cirrus.jpgSportpálya öntözés.jpg

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató