Öntözőrendszer házilag

2019-01-30

A professzionális öntözés legolcsóbb megoldása, ha A-Z-ig mindent mi magunk valósítunk meg. Hiszen az öntözőrendszer nem kizárólag szakemberek által telepíthető.

Arról, hogy milyen feltételekkel szabad belevágni egy ilyen munkába, itt olvashat.

Minden bizonnyal az öntözőrendszer megvalósításának legolcsóbb módja az, ha saját magunk szereljük össze. Ebben az esetben a teljes költség kb. 40%-át tudjuk megspórolni, ami minden bizonnyal nem kis megtakarítás. Ugyan egy gyakorlott szakember megéri a ráfordított pénzt, viszont, ha spórolni szeretnénk, annak más módja nincs, mint a munkadíjból lefaragni.


Az előkészületek

Mindenek előtt le kell szögeznünk, hogy a legnagyobb kihívást a vállalkozó kedvű kerttulajdonosok számára az öntözőrendszer pontos megtervezése jelenti. Ez nem csoda, hiszen az öntözőrendszer megtervezése feltételez némi szakmai ismeretet, illetve alapos utánajárást is megkövetel. Ezek nélkül nagy a hibalehetőség kockázata!

Éppen ezért, az öntözőrendszer tervezését érdemes szakemberre bízni, míg a megvalósítást mi magunk is elvégezhetjük.

Nos, ha alapos utánajárást követően kiválasztotta a legszimpatikusabb márkát, megismerte az alkatrészek működését, a vásárlást követően kezdődhet az építés. Előtte azonban alaposan át kell tanulmányozni a kapott tervdokumentációt. A papíron látható körök, szimbólumok, vonalak a jelmagyarázat segítségével könnyen egységes rendszerré kovácsolódnak, a kertben sétálva kirajzolódik a leendő öntözőrendszer jövőbeni képe. Hogy hol lesznek az öntözőfejek, mekkorát fognak öntözni, hol lesznek a mágnesszelepek, hova kerül a vezérlő...

Az építés 

Az előzetesen összeállított részletes anyaglista útmutatása szerint érdemes csoportokba válogatni az öntözőrendszer alkatrészeket, így világossá válik, mi hova kerül, minek mi lesz a feladata. Amit össze lehet állítani, már ekkor állítsa össze!

A telepítési útmutatóban írtak figyelembe vételével megkezdődik a terv szerint megjelölt szórófejek helyének, kijelölt árkok nyomvonalának kiásása.
Ezután telepítse a mágnesszelepeket, fektesse le a csöveket, szerelje fel a szórófejeket, és már vissza is kerülhet a föld az árkokba.


f79aa193764c4e069cdf622b41e9c89e.jpg

Utómunkálatok

A vezérlő és az esőérzékelő felszerelését követően már csak az elektromos kötözgetés, szórófejek beállítása, finomhangolás, és a beprogramozás van hátra.

Tekintse meg öntözőrendszer termékeinket a webshopunkban!

 

irrigation-2402568_960_720.jpg 

 

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató