A spray fúvóka szerepe

2019-02-14

A spray fúvóka segítségével a szórófejbe illesztve könnyen beállíthatjuk a kibocsájtott víz irányát, szögét és mennyiségét. Kezelése nagyon egyszerű, amatőr kertbarátok is hamar megtanulhatják.


Léteznek fix szórásképű, állítható szögű spray fúvókák, és téglalap alakú területet öntöző, ún. sávszóró fúvókák. A spray fúvókák belső menetesek, így igazodnak a külső menetes fúvókákhoz. A telepítésnél fontos, hogy ütközésig tekerjük be a menetet. A fúvókákhoz egy szűrő is jár, ami megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön a kivezető nyílásba.

 

/upload/files/177/spray-fuvoka-allitasa-10805.jpg


Egy változtatható szórásképű spray fúvóka szórásszöge 0°-tól 360°-ig terjedhet, amit a szórófej kézi forgatásával könnyen beállíthat. A szórási sugarat a fúvóka tetején színkóddal jelölik. A víznyomást a fúvók tetején lévő csavarral állíthatja, így a szórási távolságot is szabályozhatja. Optimális beállítással vizet spórolhat meg.

A nálunk kapható Toro, Rain Bird és Hunter spary fúvókák mind korszerűek és takarékos öntözéstechnikai megoldást biztosítanak kertjében. Bármilyen területen és terepviszonyok között megoldható az öntözés, megbízhatóan és strapabíróan működnek.

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató