Csepegtető cső

2020-11-04

A csepegtető cső a legvíztakarékosabb módja a növény vízhez juttatásának. A cikkben bemutatjuk ezen öntözési mód előnyeit!

csepegtető csövek használata régi időkre nyúlik vissza, mert már akkor felismerték, hogy ezzel a módszerrel bizonyos növénytípusokat a lehető leghatásosabban lehet öntözni. 

Csepegtető cső 

A csepegtető cső feladata, hogy a vizet takarékosan és egyenletesen odajuttassa, ahol a növénynek leginkább szüksége van rá. A csepegtető cső hálózatot az egyedi növények, sövények, veteményeskertek vízellátásra használják. Ha a csepegtető csövet a növényektől megfelelő távolságra helyezzük el, a növény úgy alakítja ki gyökérrendszerét, hogy a kijuttatott vízből egy csepp se vesszen kárba. A gyártó az adott méretben kétféle vízadagolású típust hoz forgalomba: 2 liter/óra, 4 liter/óra.

A csepegtető csövek felépítésükben abban különböznek más öntöző csövektől, hogy 33 centiméterenként lyukak találhatóak rajta, melyen keresztül a víz kijut a növényekhez.


A csepegtető módszerrel nem párolog el a levegőbe víz. Míg szórófejek alkalmazásával a levegőbe kijutó víz egy része elpárolog, addig a földre szivárgó víz esetében ez nem így van.

 csepegteto-cso-61269.jpg

Ha csepegtető csövet keres, nézzen szét webáruházunkan!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató