Hunter MP Rotator bemutatása

2018-08-06

Rövid ismertetőt készítettünk, melyben bemutatjuk a Hunter MP Rotatort.

Egyedisége abban rejlik, hogy változó kilépőszögben, forgó vízsugárral öntöz. Mérete olyan kicsi, mint egy esőztető fúvókáé és mindössze egyetlen mozgó alkatrészből áll. Különlegessége, hogy a fúvóka beszerelhető minden esőztető szórófejházba és minden fúvókakiemelőbe. Ezzel a kompatibilitással elérhetjük, hogy az esőztető szórófejet át tudjuk alakítani kis erősségű és egyenletes vízkijuttatású szórófejjé, melyen a vízsugár és a szögtartomány szabadon válaszható.

 

Az MP Rotator fúvóka sokoldalúan felhasználható: új öntözőrendszerek tervezéséhez; meglévő öntözőrendszerek átalakításához; hibásan kialakított öntözőrendszerek helyrehozásához. Alkalmazhatjuk a kisebb öntözési egyenetlenségek és kis víznyomás okozta kellemetlenségek helyrehozatalához. Bátran számolhatunk 1,2 m széles vízsugártól, 9,1 m-ig.

Hunter MP Rotator bemutatása1.jpg

Ha szeretnénk felújítani meglévő öntözőrendszerünket, kiváló választás az MP Rotator alkalmazása. Amennyire lehetséges, csökkenti a víz megfolyását kötött talajon is.

Mindenféle gyártmány mellé beépíthető és nem kell új vízvételi lehetőséget kiépíteni. Így megspórolhatjuk az új vezetékek és mágnesszelepek beépítését is.

Megmaradhatnak a régi szórófejházak is, ezzel is spórolva a munkadíjakon és alkatrész költségeken.

 

Azokon a területeken is kiváló víztakarékos megoldás, ahol megfolyhat az öntözővíz (kötöttebb, agyagosabb, rézsűs részeken).  Mindez annak köszönhető, hogy a víz változó szögben hagyja el a szórófejet, mint más spray szórófejek, ezáltal egyenletesebben és szelídebben bocsájtják ki az öntözővizet. A forgásszög és a sugár hosszának beállítása nem befolyásolja ezt a forradalmi tulajdonságot. Ennek köszönhető, hogy semmilyen talaj területen nem folyik meg a víz, mert időt hagy a beszívódásra.

 

A fejlesztéseknek köszönhetően sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos esőztető- vagy köd fúvókák. A nagy nyári kánikulákban ez kiváltképp előnyös, hiszen nem lehet vele túlöntözni a gyepet és a kiszáradt fűfoltok is megelőzhetők.


További különlegesség, hogy az MP Rotatort nem befolyásolja a szél.

 

A Hunter MP Rotator előnyei és jellemzői

 

  • Egyenletesen öntöz,
  • egyenletesen juttatja ki a vizet (változó kilépőszög és forgó vízsugarak révén);
  • ha állítunk az öntözési sugáron vagy a szórásszögen, akkor is megmarad az egyenletes vízkijuttatás;
  • víztakarékos (a kis öntözővíz intenzitásnak köszönhetően részűs-, agyagos-, kötött talajon sem folyik el a víz);
  • a technológiát 30 éve használják a mezőgazdaságban;
  • kivételesen jól tűri a szennyeződést;
  • a szórás szöget és a szórási sugarat is nagyon könnyen állíthatjuk.

 

Ha épp új öntözőrendszer kiépítését tervezi, vagy a meglévőt korszerűsítené, nézzen körül webáruházunkban.

Hunter MP Rotator bemutatása2.jpg

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató