Mikor öntözzünk?

2020-01-28

Melyik napszakban, mikor öntözzünk a kertet? Mikor hasznosul legjobban? Ezekre a kérdésekre keressük a választ!


A kert ideális öntözése biztosítja, hogy az elültetett növények és a gyep egészségesek legyenek, megfelelően növekedjenek és esztétikailag is kielégítsék elvárásainkat. A növények számára nem elhanyagolható kérdés, hogy mikor jutnak hozzá a szükséges csapadékmennyiséghez, ugyanis ez befolyásolja a hasznosulás mértékét. De a vízkibocsátás mennyisége a kerttulajdonos számára sem jelentéktelen kérdés.

 

A legideálisabb öntözési időpont a késő este és hajnalban, a kora reggeli időszak. A nyári hőség és felmelegedés okozta párolgási veszteség ekkor a legalacsonyabb. A kijuttatott víz tehát a legjobban ezekben az órákban tud hasznosulni. Ha ilyenkor öntözünk, akkor nem csak a gyepnek és a növényeknek kedvezünk, de a saját pénztárcánkat is megkíméljük, hiszen a kibocsátott víz nem párolog el feleslegesen. Ezért kevesebb víz is elegendő, nem kell túlöntözni a talajt, ami egyébként is felesleges, mert a víz hasznosulatlanul csurog le a föld mélyebb rétegeibe.

 

Bizonyára senki sem éjszakázna, vagy kelne fel hajnalban ezért az ágyból. Azonban ez a probléma az öntözőrendszer segítségével könnyen orvosolható. Az automatika beállításával megadhatjuk a pontos időpontot (akár éjszakai órákat), hogy mikor öntözzön, és az minden további beavatkozás és fáradtság nélkül elvégzi nekünk ezt a feladatot.

moon-50233_960_720.jpg 

Mi nyugodtan pihenhetünk, míg az öntözőrendszer megoldja a kert szükséges csapadékellátását!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató