Öntözés ősszel

2020-09-28

Ősszel a kertnek már nincs szüksége annyi öntözésre, mert azt az eső természetes úton elintézi, illetve az alacsonyabb hőmérséklet miatt a gyep amúgy sem igényel már annyi vizet.


Mint minden évszakban, az öntözésnél ősszel is figyelemmel kell lenni az időjárási tényezőkre, tehát a lehullott csapadékmennyiségre és a hőmérsékletre. A vénasszonyok nyara után jelentősen csökken a hőmérséklet és ezzel együtt nő az esős órák száma. Ezzel arányosan csökkenthető az öntözőrendszer öntözési ideje.

 

Természetesen most is tekintettel kell lenni az egyes növények vízigényére, valamint a terület fekvésére, hogy mennyire van kitéve a napsütésnek. A gyep még ekkor is több vizet kíván, a cserjék viszont egyre kevesebbet. A tél közeledtével visszahúzódnak, lassul az életműködésük. Túlöntözés esetén kirohadhat a gyökérzetük. Ha reggelente már nagyon hűvös az idő, ami magas páratartalommal társul, a gyep vízigénye is drasztikusan lecsökken.


Csapadékos időszak alatt adott esetben az öntözőrendszer ki is kapcsolható!

Az esőérzékelő ilyenkor is jó szolgálatot tesz, mert automatikusan blokkolja az öntözés indítását, amikor már elegendő eső hullott. Ez jelentős terhet vesz le a kerttulajdonos válláról.

 

Az öntözőrendszer megkönnyíti az ember életét, vizet spórol és helyes működtetéssel gyönyörű kertet varázsol. Bizonyos időközönként ennek megfelelően szükséges az öntözési idők módosítása.

 

AdobeStock_126999012-800x480.jpeg 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató