Öntözőrendszer tévhitek

2018-10-16

Összeszedtünk néhány olyan fontos tényt az öntözőrendszerekről, amiről sokszor más jár a fejünkben, mint ami a valóság. Tegyük rendbe ezeket a dolgokat!

Télen nem tudunk öntözőrendszert telepíteni – tévhit

Öntözőrendszer tévhitek.jpgNem arra kell gondolni, hogy a hóember alatt elkezdjük feltörni a fagyott talajt, de az enyhe téli időszakokban ugyan úgy megoldható a kertrendezés és a csőrendszerek lefektetése, mint az év többi részében.

 

Az öntözőrendszer drága - tévhit

Természetesen minden viszonyítás kérdése, de alapvetően egy jól megtervezett és minőségi alkatrészekből telepített öntözőrendszer ára közel sem olyan nagy mértékű, mint egy hanyag kivitelezés rendbehozatala. Ezt az összeget egyszer kell rászánni, és valószínűleg ha tényleg jó szakemberhez fordulunk, nem fognak az árak sem magasra szökni.

 

Az öntözőrendszer könnyen meghibásodik - tévhit

Minden rendszer, minden szerkezet működéséhez hozzátartozik a hibásodás lehetősége, ez természetes. Az öntözőrendszert emberek tervezik és telepítik, így valóban fenn áll a hibázás lehetősége. De ennek ellenére a legtöbb esetben, ha meghibásodik egy öntözőrendszer, két fő oka lehet: a telepítéskor nem állt rendelkezésre a kellő szakértelem, vagy a folyamatos karbantartási munkák nem megfelelően lettek elvégezve.

 

Az öntözőrendszert nem lehet utólag beépíteni – tévhit

Számos esetben akkor gondolunk az öntözőrendszer szükségességére, amikor szembesülünk a kert vízellátásának nehézkes, mindennapi tennivalóival. Ezzel nagyon sokan így vannak, éppen ezért a szakemberek fel vannak erre készülve és legjobb tudásuk szerint, csodálatos megoldásokkal képesek véghezvinni a folyamatokat.

Öntözőrendszer tévhitek1.jpgIlyenkor valóban több munka kialakítani a csőrendszerek helyét (pl. gyepszőnyeg felszedés), viszont precízebben igazítható az öntözőrendszer a növények igényeihez, a terület adottságaihoz.


De ugyan így egy éppen telepítendő kertben is könnyedén telepíthető az öntözőrendszer és mivel egyébként is éppen zajlanak a földmunkák, megkönnyíti a szerelvények és csőrendszerek elhelyezését.

 

Az öntözőrendszer sok vizet fogyaszt – tévhit

Ez csupán abban az esetben igaz, ha egy korábban elhanyagolt kertbe telepítünk öntözőrendszert, ahol korábban csak rapszodikus ütemben történt öntözés. Valóban több vizet kell felhasználni ahhoz, hogy a kert életre keljen.


De egy, a terület adottságaihoz igazítva megtervezett és kiépített öntözőrendszer lényegesen kevesebb vizet használ, mint egyéb más öntözési megoldások, ugyan ezen a területen.

 

Most, hogy tisztább képet kaptunk néhány fontos tényezőről az öntözőrendszerekkel kapcsolatban, akár neki is vághatunk a tervezésnek, vagy ha ezen túl vagyunk, jöhet a kivitelezés.

 

Öntözőrendszer telepítéssel kapcsolatban kérje tapasztal szakembereink segítségét.


Ha saját kivitelezés mellett dönt, feltétlenül nézzen be webáruházunkba, minden szükséges alkatrészt megtalál.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató