Tömítőanyagok

2020-10-30

A tömítőanyagok a tömítettség biztosításával jelentős mennyiségű vízveszteségtől óvnak meg bennünket.


A tömítőanyagokat a legtöbb esetben több rétegeben a műanyag menetek találkozásánál használjuk. Speciális változatai ragasztóanyaggal is át vannak itatva, amelyek erősebb oldhatatlan kötéseket hoznak létre.

 

Alklamazzuk például szórófejek bekötésénél, ahol a csatlakozó könyököt - melynek műanyag menete van - belecsavarjuk a KPE csőbe, a nyeregidomon keresztül. Ezen felül használhatjuk bármilyen műanyag csatlakozásnál, hogy biztosítsuk a csöpögés és szivárgásmentességet. Ezeknél a tömítőanyagoknál csupán pár száz forintos tételekről van szó, így nem is kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy takarékosabb legyen a rendszer. 

 

teflonszalagok nem szakadnak, kiválóan tömítenek és hosszú távon látják el funkciójukat. A ragasztóanyaggal átitatott típusokat még kevésbé oldja meg a víz és még masszívabb kötést biztosítanak. 


A víztakarékos készülékek, szenzorok és alkatrészek mellett ezek a termékek is kiemelten fontosak, ha takarékosan szeretnénk öntözni a kertünket az év minden szakában.

 

Használja ezeket a teflonszalagokat bárhol, ahol szivárgást észlel, vagy ha szeretné biztosítani a csöpögésmentes csatlakozást. Valamint kifejezetten ajánljuk közcsavarok, szűkítők, karmantyúk illesztése esetén.

 

 loctite-55-62762.jpg

 

Webáruházunkban menettömítő zsinor is kapható, mely azonnali tömítést biztosít a teljes nyomással szemben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató