Szivattyútelep általános ismertetés

A szivattyútelepek felépítéséről, működéséről.

Professzionális szivattyútelepek golfpálya öntözőrendszerek vízellátására

Cégünk a professzionális felhasználók - elsősorban golfpályák, sportpályák, nagy, közterületi öntözőrendszerek - speciális  igényeit kielégítő, egyedi szivattyútelepek gyártását, helyszíni üzembe helyezését kezdte el 2012-ben. Az elmúlt években több, jelentős referenciaértékű telepet építettünk Cipruson, Franciaországban, Marokkóban, de szállítottunk elektromos vezérlőberendezést Mauritiusra is. Részletes, képes referencialistánk ezen a linken található.

 

A műhelyünkben  előre gyártott szivattyútelepeket kiviteltől függően Grundfos CR, CRN, SP, vagy igény szerint más  típusú, főüzemi, és nyomástartó ún. "jockey" szivattyúkkal szereljük. Minden szivattyú változtatható fordulatszámú, erről a vezérlőszekrénybe épített Grundfos CUE típusú frekvenciaváltós fordulatszámszabályozók gondoskodnak, a vezérlést speciális, az öntözőrendszer igényeinek megfelelően előre programozott Grundfos CU 352 típusú központi vezérlőegység végzi. A szivattyúk szívó- és nyomócsöveit, a közösítő gyűjtócsöveket, csőkötéseket, argon védőgázas hegesztési technológiával, AISI 316-os minőségű korrózióálló acélból, egyedileg gyártjuk. A szivattyúkat, a hozzájuk  csatlakozó csöveket, valamint a kiegészítő szerelvényeket közös, galvanizált acél gépalapra előszerelve, vagy részegységenként csomagolva szállítjuk, illetve igény esetén a helyszínen telepítjük és üzembe helyezzük a szivattyútelepet.

 

A szivattyútelepek berendezései:

 

  • Grundfos CR, CRN, vagy igény szerint más típusú, függőleges tengelyű, többfokozatú in-line, vagy SP búvárszivattyúk, a telep kialakításától függően 20 tól 800 m³/h összesített vízszállítással és 5 - 16 Bar üzemi nyomással.
  • Minden szivattyú hajtását önálló, Grundfos CUE típusú frekvenciaváltó végzi, amely biztosítja a szivattyú lágy, nyomáslengés mentes be- és kikapcsolását, és a kívánt nyomáson tartását.
  • Kialakítástól függően a szivattyúk szivó- vagy nyomócsövére membránnal záró SOCLA 407B típusú, csendes működésű visszacsapószelep kerül, amely kialakításánál fogva kiválóan megfelel a változó fordulatszámú üzem kívánalmainak.
  • A vezérlés alapelve az, hogy a közös nyomócsőben mért nyomás az öntözőrendszer által igényelt pillanatnyi vízszállítástól (térfogatáramtól) függetlenül - annak teljes tartományában -, az előre beállított állandó értéken maradjon. Az üzemi nyomás érzékelésére a nyomócsőbe rozsdamentes acél tokozású, analóg nyomástávadót építünk.
  • Minden szivattyútelephez a névleges vízszállításához méretezett, PN16-os nyomásfokozatú hidrofortartály csatlakozik.
  • Az elektromos vezérlőberendezést légszűrőkkel ellátott ventilátoros kényszerhűtésű, IP 54 es acél szekrénybe építjük, főkapcsolóval, hibaáram-relével, frekvenciaváltókkal, és az előre programozott Grundfos CU 352 típusú központi egységgel (PLC-vel) együtt, mely háttérvilágítású, színes LCD kijelzőjén folyamatosan informál a rendszer üzemének mindenkori jellemzőiről. A különböző segédberendezések áramellátását is a vezérlőszekrényből biztosítjuk.
  • Igény szerint szivattyútelepeinkhez méretezett, STF vagy ARKAL gyártmányú, automatikus visszamosatású szűrőberendezést, illetve szintén automatikus működésű PH szabályozó - folyékony tápoldat adagoló berendezést is szállítunk.

 

Az általunk gyártott szivattyútelepekre 24 hónap garanciát vállalunk. A garancia feltétele, hogy az első beüzemelésnek a szivattyútelep leszállítását követő két hónapon belül meg kell történnie, valamint, hogy az első beüzemelést a Ganz HYDRO Kft. szakemberei végezzék el.

 

Golf National szivattyútelep terv_1.jpg Venus Rock szivattyútelep terv_1.jpg Bossey szivattyútelep terv_1.jpg

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail
Adatkezelési tájékoztató